Alte știri

Guvernul a aprobat constituirea Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat miercuri, 24 iunie curent, hotărârea cu privire la constituirea Instituției Publice „Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Instituția a fost creată drept urmare a reorganizării în instituție publică a „Unității de Implementrare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare” (2KR), modificării denumirii acesteia și aprobării statutului noii entități publice.

Scopul Agenției este de a asigura continuitatea implementării și monitorizării proiectelor ce țin de dotarea tehnică a agriculturii, de a oferi suport prin furnizare de consultanță și expertize, instruire, asistență în planificarea afacerilor în sectorul agroalimentar, precum și de a facilita accesul producătorilor agricoli la tehnică și echipament agricol modern prin cumpărare, inclusiv în rate. Obiectivul fiind de a asigura creșterea producției agroalimentare competitive și modernizarea agriculturii din țara noastră.

Funcția de fondator al Instituției Publice „Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii” se exercită, în numele statului, de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Citește și: MADRM a inițiat elaborarea unui nou proiect în agricultură. Despre ce este vorba

loading...

Comments are closed.