Guvernul a sprijinit cu peste 1 milion de lei, dezvoltarea a două sate din Moldova

Peste jumătate de milion de lei a dat Guvernul, pentru a facilita asigurarea cu apă a locuitorilor din satul Marinici, raionul Nisporeni, și peste 700 de mii de lei în satul Troițcoe, raionul Cimișlia.

În satul Marinici, raionul Nisporeni, s-a construit fântâna arteziană. Grație implementării proiectului de dezvoltare locală, va fi posibilă asigurarea cu apă potabilă, a 150 de gospodării casnice, principalelor instituții publice, precum și a mai multor agenți economici, din sectorul sud-vest al satului.

Astfel, prin Programul Național „Satul European” a fost posibilă implementarea proiectului de dezvoltare locală.

Precizăm că, raionul Nisporeni beneficiază în total, de 16 proiecte, cu o valoare aproximativă de 60 de milioane de lei, alocați din Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și
Totodată, a avut loc implementarea proiectului de reparație a acoperișului grădiniței din satul Troițcoe, raionul Cimișlia.

Urmare a implementării acestui proiect, 50 de copii precum și angajații instituției de educație timpurie, își pot desfășura activitățile în condiții mai bune.

Pentru realizarea proiectului, Guvernul a sprijinit autoritatea publică locală, cu peste 700 de mii de lei, prin Programul Național „Satul European”.

Subliniem că, raionul Cimișlia, beneficiază de 13 proiecte de dezvoltare locală. Valoarea totală a acestora, se ridică la aproximativ 43 de milioane de lei, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Până în prezent, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală a înregistrat 24 de proiecte finalizate, iar altele 271 de proiecte sunt în derulare.

Amintim că ONDRL, monitorizează procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare locală, și pune accent pe consolidarea parteneriatului cu administrațiile publice locale.

În cadrul Programului Național „Satul European” , au fost promovate 492 de proiecte de dezvoltare locală. Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, a semnat cu administrațiile publice locale, 488 de contracte de finanțare.

Total
0
Shares
Total
0
Share