Guvernul alocă 114 milioane de lei pentru acoperirea promisiunilor electorale ale PAS

Guvernul va acoperi parțial cheltuielile suportate de administrația publică locală pentru achitarea sporului lunar în valoare de 1300 de lei pentru angajații administrațiilor publice locale. De asemenea, urmează a fi alocate mijloacele financiare suplimentare pentru Programul „Satul European”. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv.

Astfel, 114 milioane de lei din Fondul de rezervă și intervenție vor fi direcționate în Fondul național pentru dezvoltare regională, în vederea acoperirii angajamentelor financiare asumate în cadrul proiectelor de infrastructură locală, demarate prin Programul „Satul European”.

Alte 22,3 milioane de lei vor fi repartizate din bugetul de stat în bugetele locale ale mai multor unități administrativ-teritoriale de nivelul I și II, în scopul acoperirii cheltuielilor pentru achitarea sporului lunar în valoare de 1300 de lei.

Este de menționat că sporul de 1300 de lei și programul “Satul European” au fost promisiuni electorale ale PAS, însă finanțarea provine din bani publici. Astfel, plata sumei de 1300 de lei a fost pusă în sarcina primăriilor și altor autorități, iar primarii au subliniat că nu dispun de acești bani pentru a acoperi “pomenile electorale”.

Total
0
Shares
Total
0
Share