Economic

Guvernul alocă mai mulți bani pentru fondul rutier pe anul 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul a aprobat modificări la Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022. Acestea prevăd majorarea volumului mijloacelor financiare pentru fondul rutier cu 325,5 mil lei, în prezent, valoarea acestuia constituind 1,8 mld lei. Totodată, s-a aprobat redistribuirea mijloacelor fondului pe anumite lucrări de întreținere a drumurilor naționale.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, pentru lucrările de întreținere a drumurilor publice naționale volumul mijloacelor financiare a crescut până la 235,5 mil lei.

Pentru reconstrucția, reparația drumurilor publice naționale şi a construcțiilor inginerești va fi alocată o sumă suplimentară de 75,2 mil lei, datorată insuficienței valorificării sumelor alocate inițial în programul menționat, și anume:

micșorarea sumelor alocate, în contextul neasimilării valorilor anterioare, considerând perturbarea lanțurilor logistice de import a materialelor de construcție – 171, 8 mil lei;

creșterea valorii contractelor, în contextul actualizării prețurilor la materialele de construcții – 97, 1 mil lei;

includerea suplimentară, conform deciziei CSE, pentru obiectivul – drum de acces către podul Leova-Bumbăta, a sumei de 150 mil lei pe anul 2022.

De asemenea, pentru executarea lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor suma a fost majorată cu 8,4 mil lei și cu 6,3 mil lei a crescut valoarea pentru procurarea utilajului și echipamentului.

Modificările operate vor contribui la utilizarea eficientă și în volum deplin a mijloacelor financiare alocate pentru Fondul rutier în anul 2022.

loading...

Comments are closed.