Guvernul: „Cei care trădează Moldova vor fi sancționați la nivel european și nu se vor putea bucura de libertatea de a călători, de a face afaceri și de a beneficia de prosperitatea unui spațiu comun”

Guvernul Republicii Moldova a salutat decizia Consiliului Uniunii Europene de a impune sancțiuni împotriva a 7 persoane și 3 entități implicate în acțiuni de destabilizare și subminare a proceselor democratice din țară.

Victoria Furtună contestă sancțiunile impuse de UE: „Fiecare astfel de acțiune este încă un cui bătut în sicriul a ceea ce cândva se numea Europa liberă și democratică”

„Este un semnal clar: cei care trădează Moldova vor fi sancționați la nivel european și nu se vor putea bucura de libertatea de a călători, de a face afaceri și de a beneficia de prosperitatea unui spațiu comun atunci când acționează împotriva principiilor și valorilor europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Sancțiunile vizează apropiați ai fugarului Ilan Șor și membri ai rețelelor care continuă activitatea partidului interzis, fiind acuzați de cumpărarea voturilor, coruperea politicienilor și tentative de fraudare a alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional.

Printre entitățile sancționate se numără compania A7 cu conexiuni la Moscova, Blocul „Victorie”, creat de Ilan Șor, și Centrul Cultural Educațional, implicat în operațiuni de interferență electorală.

„Chișinăul acționează alături de Bruxelles pentru a apăra alegerile și instituțiile democratice din țara noastră”, a precizat Guvernul.

În total, 23 de persoane și 5 entități sunt în prezent sancționate de Uniunea Europeană pentru acțiuni de destabilizare în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share