Social

Guvernul de la București a decis: România va renova încă 244 de grădinițe din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă 244 de grădinițe din Republica Moldova vor fi renovate din bani alocați de Guvernul României, după ce, până acum, au fost modernizate peste 900 de unități de învățământ preșcolare din banii veniți de la București.

Din banii oferiți de România, autoritățile de peste Prut vor cumpăra mobilierul și vor repara acoperișurile, blocurile alimentare și sanitare ale grădinițelor. În același timp, vor mai fi cumpărate materiale didactice, construite terenuri de joacă, săli festive și sportive. Recent, țara noastră a oferit în acest scop încă trei milioane de euro cu scopul de a dezvolta infrastructura învățământului din țara vecină, potrivit Radio Chișinău.
 
Instituția care se va ocupa de implementarea acestor proiecte este Fondul de Investiții Sociale din Moldova, potrivit unei hotărâri a Guvernului Republicii Moldova. În 2010, Guvernele României și Republicii Moldova au semnat un acord privind un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de țara noastră Republicii Moldova.
 
Până în prezent, din această sumă, au fost deja renovate peste 900 de grădinițe peste Prut, din cele 1.500 existente.
România a alocat încă 3 milioane de euro pentru renovarea grădinițelor Moldova, psd pdm, chisinau bucuresti, educatie monica babuc, plahotniuc partidul democrat, liviu dragnea, ue integrare europeana, 
loading...

Comments are closed.