Actualitate

Guvernul Elveției și PNUD Moldova susțin angajații ANOFM cu mănuși, dezinfectant, viziere și termometre

Pinterest LinkedIn Tumblr
Biroul de Cooperare al Elveției, în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova susțin măsurile urgente de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 în cadrul Agenției Naționale și celor 35 de subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM).
În contextul situației epidemiologice din țară și apariției riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus, angajații instituției au fost asigurați cu echipamentul necesar de protecție.
Un lot de 5000 perechi de mănuși, peste 400 litri de dezinfectant, 400 de viziere, precum și 40 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță a fost distribuit în toate subdiviziunile teritoriale.
Toate acestea au fost achiziționate cu suportul Elveției și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, care a oferit un lot similar și celor 35 comunități partenere.
„Situațiile de criză sunt de fapt un examen al solidarității sociale. Acest ajutor este dovada că în această luptă continuă cu virusul, angajații Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au parte de susținere pentru a întreprinde măsuri de limitare a extinderii epidemiei și a-și desfășura activitatea în condiții adecvate, oferindu-le cetățenilor serviciile de care au nevoie”, a menționat directoarea ANOFM, Raisa Dogaru.
Echipamentul primit va ajuta la protecția angajaților STOFM care oferă prompt servicii atât de necesare în această perioadă dificilă, avînd în vedere procesul examinării și soluționării cererilor cetățenilor pentru stabilirea dreptului la ajutor de șomaj, oferit în scopul susținerii populației fără un loc de muncă în perioada stării de urgență.
Sistemul ONU în Moldova și partenerii de dezvoltare susțin răspunsul național la pandemie prin activități care își propun protejarea oamenilor, creșterea capacităților sistemului de ocrotire a sănătății și reducerea șocurilor economice și sociale.
loading...

Comments are closed.