Alte știri

Guvernul Filip. Banca Mondială va contribui la reabilitarea drumurilor din Moldova cu 80 milioane dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat marţi, 12 iunie, cu o echipă a Băncii Mondiale, condusă de directorul BM în Moldova, Anna Akhalkatsi, despre progresele Guvernului Filip înregistrate la implementarea Proiectului Îmbunătăţirea Drumurilor Locale din Moldova (PIDL) care prevede acordarea asistenţei de 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea a circa 300 de km de drumuri locale.

„Proiectul se încadrează în priorităţile Guvernului, printre care este dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Mai mult, acesta este unul foarte important pentru localităţile noastre, anume datorită faptului că sunt reparate şosele care duc spre şcoli, grădiniţe şi spitale”, a declarat Gaburici adăugând că drumurile reparate ar putea contribui la dezvoltarea localităţilor din Moldova şi la crearea condiţiilor mai bune de trai pentru cetăţeni.

În cadrul întrevederii, părţile au evaluat acţiunile întreprinse de la semnarea Acordului de finanţare, în aprilie 2016, până în prezent. De asemenea, au discutat şi despre măsurile de mobilizare a companiilor care câştigă tenderele internaţionale pentru reconstrucţia drumurilor, dar şi despre cum ar putea fi urgentate procedurile pentru valorificarea fondurilor dedicate reabilitării drumurilor din Republica Moldova.

Reprezentanţii BM au reiterat că echipa de implementare a proiectului este deschisă să acorde sprijinul necesar la instruirea şi pregătirea companiilor locale de construcţie a drumurilor, astfel încât acestea să aplice la proiectele de reabilitare a drumurilor, în cadrul PIDL.

pavel filip, pdm, reparatie drumuri moldova 2018

drumuri moldova, guvernul filip, pdm plahotniuc, reforme proeuropene, candu

loading...

Comments are closed.