Alte știri

(foto) Guvernul Filip își respectă angajamentele față de cetățeni. Se repară drumurile în raionul Ialoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Drumurile din Ialoveni vor fi în curând mai bune. Acestea sunt reabilitate în cadrul programului naţional lansat de Guvern. În aceste zile, muncitorii repară arterele din satele Suruceni, Dănceni, Malcoci și Piatra Albă. Între timp, unele porţiuni din Gangura sunt deja gata, transmite Publika.md.

În satul Gangura a fost construit de la zero un drum de ocolire. „A fost pus un strat de pietriş de 12 cm, un strat de asfalt măşcat de 5 cm şi un strat de asfalt de 4 cm. Mai avem de făcut marcaj şi poftim, prima porţiune de drum din Ialoveni este gata de exploatare”, a spus directorul S.A. „Drumuri-Ialoveni”, Ștefan Caunov.

Oamenii sunt mulțumit de calitatea lucrărilor. „Ceva extraordinar. Foarte calitativ şi foarte bun”, a comentat un localnic.

Tot în Gangura, muncitorii de la drumuri au aşternut pietriş pe una din principalele artere din localitate. Oamenii de aici spun că anterior această porţiune era impracticabilă. „Era cu gropi, mergeau cu greu şi maşinile şi noi ne murdăream, dar acum va fi mai bine”, a spus un șofer din localitate.

În satul Piatra Albă e reparat drumul de acces spre grădiniţă. „Drumul este format dintr-un strat de 18 cm de piatră şi două straturi de astfalt, 5 şi 4 cm. Mâine trebuie să finisăm drumul, distanţa drumului este de 500 de metri”, a spus antreprenorul Ion Covali.

În scurt timp şi strada Ştefan cel Mare din satul Suruceni va arăta ca nouă. „Erau gropi mari şi maşinile se stricau, dar şi când ploua era rău, era glod, dar acum este foarte bine”, a declarat un sătean.

Pentru reparaţia arterelor din cele 35 de sate din Ialoveni au fost alocate 43 de milioane de lei. Programul „Drumuri bune pentru Moldova” a fost propus de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi prevede reabilitarea a aproximativ 1200 km de drum. Suma totală a investițiilor va fi de 1,6 miliarde de lei.

loading...

Comments are closed.