Social

Guvernul Filip susține acordarea tichetelor de masă pentru salariați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Executivul a aprobat astăzi avizul asupra proiectului de lege cu privire la tichetele de masă, înaintat de către un grup de deputaţi. Documentul are drept scop motivarea salariaţilor, creşterea veniturilor acestora, precum și adoptarea unor deprinderi alimentare mai sănătoase.

Folosirea tichetelor de masă pentru procurarea articolelor din tutun și a băuturilor alcoolice va fi interzisă.

„Am fost foarte atenţi în perioda dezbaterilor acestui proiect la propunerile venite de la anagajaţi, instituţii, experţi internaţionali şi cele bune se regăsesc în acest proiect de lege. Prin acest proiect este posibilitatea legală de a oferi angajaţilor un supliment la salariu. Acesta nu se impozitează, nici cu contribuţii sociale, nici medicale. Este un supliment la salariul net. Pentru anagajatori, patron, firmă, este o cheltuială reductibilă. Acest instrument pe lângă partea socială ce ţine de sănătatea populaţiei, este un exemplu a multor state, este un sistem care oferă posibilitatea creşterii economice pentru ţară. Astfel se luptă împotriva salariilor în plic, a evaziunii fiscale”,  preciza Andrian Candu în luna mai a anului curent, atunci când anunța despre înregistrarea proiectului de lege în Parlament.

Potrivit statisticilor, la nivel mondial, peste 70 de milioane de oameni beneficiază de tichete de masă. Tichetele pentru masă nu vor putea fi transmise de la o persoană la alta sau schimbate pe bani.

Preţul bonurilor variază considerabil de la un stat la altul. De pildă, cele mai ieftine tichete din Europa sunt în Bulgaria, în timp ce în Franţa, Spania şi Suedia acestea valorează de două sau chiar de zece ori mai mult.

loading...

Write A Comment