Social

Guvernul Germaniei susţine un proiect de asigurare cu apă în raionul Dubăsari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe sate din raionul Dubăsari, precum şi din regiunea transnistreană, au semnat recent un Memorandum pentru implementarea măsurilor investiționale în sectorul de aprovizionare cu apă. Localităţile au fost selectate în cadrul unui proiect al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), transmite MOLDPRES.

Documentul prevede procurarea a opt rezervoare de apă de tip turn, a sistemelor de automatizare și a echipamentului conex în localitățile selectate: Cocieri, Coșnița, Pârâta, Doroțcaia și Oxentea din raionul Dubăsari, precum și Doibani 1 și orașul Dubăsari din regiunea transnistreană. Memorandumul reflectă rolul și responsabilitățile asumate de către părți,  modul de îndeplinire a acestora pe parcursul desfășurării proiectului. Organul abilitat pentru monitorizarea implementării măsurilor este Consiliul de coordonare al proiectului, care include reprezentanți de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Sunt sigur că vom avea o conlucrare fructuoasă, iar îmbunătățirile în sectorul aprovizionării cu apă, obţinute ca urmare al implementării acestor măsuri, vor conduce la ridicarea standardelor vieții și a condițiilor de trai în aria de intervenție a proiectului, precum și la consolidarea măsurilor de încredere dintre ambele maluri ale râului Nistru”, a menţionat Hanns-Bernd Kuchta, manager de proiect GIZ.

La rândul său, Grigore Policinschi, președintele Consiliului raional Dubăsari, a adus mulțumiri Guvernului Germaniei pentru implementarea măsurilor respective în  sectorul de aprovizionare cu apă, apreciind mult implicarea și participarea activă a reprezentanților autorităților locale.

Activitățile planificate vor fi derulate în cadrul proiectului „Gestionarea inter-comunală a resurselor de apă pe Nistru”, implementat de GIZ. Anterior a fost finalizată procedura de licitație pentru procurarea și instalarea a zece pompe submersibile și a două grupuri de pompare, împreună cu echipamentul conex în localitățile Holercani, Mărcăuți, Molovata, Molovata Nouă din raionul Dubăsari şi orașul Criuleni, cu finanțare din sursele aceluiași proiect.

loading...

Comments are closed.