Alte știri

Guvernul Japoniei oferă Moldovei un grant nerambursabil pentru IGSU

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova un grant nerambursabil, în valoare de aproximativ 19 milioane de dolari, pentru implementarea proiectului de îmbunătățire a echipamentelor de prevenire a incendiilor la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Proiectul de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, a fost votat în dimineața zilei de astăzi de către Guvern, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit ministrului interimar de interne, Pavel Voicu, vor fi procurate 10 autoscări cu diferită capacitate, 9 autospeciale de intervenție la incendii, echipamente de descarcerare. Urmează și o instruire specializată a pompierilor și salvatorilor.

Implementarea tratatului nu va implica din partea Republicii Moldova costuri suplimentare și nici angajamente financiare.

Potrivit premierului interimar, Aureliu Ciocoi, a existat urgența votării respectivului proiect de hotărâre luând în considerare că zilele acestea în Chișinău se află o delegație din Japonia care gestionează proiectele de asistență oferite de Guvernul japonez. Hotărârea de Guvern va permite Ministerului Afacerilor Interne să acceseze un nou grant voluminos pentru Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.