Alte știri

Guvernul Maiei Sandu ANULEAZĂ programul „O nouă viață”! Mămicile nu vor mai primi cutii din partea Guvernului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Programul guvernamental „O nouă viață” a fost anulat de către noua Guvernare. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Protecției Sociale și a Familiei, Ala Nemerenco în cadrul unui briefing de presă.

Noul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco a anulat proiectul guvernamental „O nouă viață” a fost preluat de la Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, și în jumătate de an, de acesta au beneficiat 13 mii de mămici.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Proiectul „O nouă viață” presupune un suport gratuit din partea Guvernului Republicii Moldova, sub forma unor cutii cu lucruri strict necesare pentru tinerele mămici și nou născuți. Acestea erau oferite cetățenilor moldoveni, cât și străinilor cu drept de ședere în Republica Moldova. În schimb, noul ministru promite o îndemnizație la naștere în valoare de 7900 de lei, chiar dacă PDM promitea să ofere 10.000 de lei, plus câte 200 de lei lunar, până la atingerea majoratului, proiect care a fost la fel anulat de noul guvern.

De menționat este faptul că un proiect asemănător, cu oferirea cutiilor mămicilor tinere este activ și în Finlanda.

Amintim că, nu este primul proiect popular anulat de către noua guvernare. La fel, ministerul sănătății, protecției sociale și a familiei a anulat proiectul „Un doctor pentru tine”, care presupunea vizite a medicilor în raioane și consultații gratuite. De acel proiect au beneficiat aproape 80 de mii de moldoveni, fiind identificate multe cazuri de boli.

Alte proiecte răsunătoare, anulate de noua majoritate parlamentară au fost: Drumuri bune pentru Moldova, Prima Casă, construcția Arenei Chișinău.

loading...

Comments are closed.