Guvernul Maiei Sandu nu a invitat Asociația Investitorilor din România la Moldova Business Week 2022

Comunicatul de presă al Ambasadorului României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu:

Zilele dedicate cooperării economice și promovării bussines-ului continuă la Chișinău: în discuțiile cu reprezentanții de la Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) am abordat oportunitățile de afaceri din Republica Moldova, provocările cu care se confruntă investitorii români, dar și beneficiile aduse de companiile din România pe piața forței de muncă din R. Moldova și în fiecare comunitate în care acestea își desfășoară activitatea.

Am remarcat cu surprindere că AIR nu este parte din Moldova Business Week 2022, eveniment de anvergură dedicat afacerilor, în condițiile în care investițiile directe ale celor 30 de membri AIR reprezintă peste 54% din investițiile străine directe din R. Moldova din ultimii 10 ani.

Companiile din România prezente în R. Moldova au creat peste 10.000 de locuri de munca și au o cifră de afaceri totală de aproape 1 miliard de euro.

Doar capitalul social cumulat al celor trei bănci comerciale din România active în Republica Moldova depășește 250 de milioane de euro.

România rămâne principalul partener comercial al R. Moldova, iar perspectivele de dezvoltare sunt deosebit de bune.

Poziția Guvernului:

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că neinvitarea Asociației Investitorilor din România la Moldova Business Week 2022 a fost cauzată de o lipsă de comunicare, motivată de schimbările de cadre la nivel guvernamental.

„Asociația Investitorilor din România nu a fost prezentă la unele discuții. Este o lipsă de comunicare din cauza că am schimbat conducerea Agenției de Investiții și, pe ultima sută de metri, a fost o lipsă de comunicare. Investitorii români au fost. Asociația Investitorilor din România nu a participat la paneluri sau la discuțiile care au avut loc, dar m-am întâlnit cu ei săptămâna trecută. Suntem parteneri foarte buni. Ne cerem scuze pentru această lipsă de comunicare, pentru că au avut loc aceste schimbări instituționale”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

Total
0
Shares
Total
0
Share