Economic

Guvernul PAS a mai luat un credit pentru ”Calea Furată a Moldovei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

BERD și Republica Moldova au semnat un acord de împrumut, în valoare de 23,5 milioane de euro, pentru a permite operatorului feroviar de stat Calea Ferată din Moldova să continue modernizarea infrastructurii. Acordul a fost semnat de Matteo Patrone, directorul executiv pentru Europa de Est și Caucaz la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale al Republcii Moldvoa, Andrei Spînu, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al BERD se menționează că Matteo Patrone a subliniat sprijinul Băncii pentru Moldova și a salutat angajamentul noului guvern față de reforme, în timpul unei vizite în țară în această săptămână. Împreună cu Angela Sax, șefa BERD în Republica Moldova, Matteo Patrone s-a întâlnit cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, ministrul economiei, Sergiu Gaibu, viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, și guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu. Discuțiile s-au axat pe reformele necesare, mediul de afaceri și pe modalitățile de finanțare a creșterii companiilor locale pentru a crea locuri de muncă, a sprijini dezvoltarea infrastructurii și a atrage investiții străine în țară.

Matteo Patrone i-a comunicat prim-ministrului Natalia Gavrilița că BERD este un susținător puternic al Republicii Moldova și rămâne pe deplin dedicată dezvoltării economice a țării. Punerea în aplicare a agendei ambițioase a administrației va trimite un semnal puternic sectorului privat și va contribui la atragerea investițiilor generatoare de locuri de muncă, atât din partea investitorilor locali, cât și celor străini. BERD este pregătită să susțină mediul de afaceri cu investiții, consultanță și asistență tehnică.

BERD a investit până acum în Moldova peste 1,4 miliarde de euro, prin 146 de proiecte. De asemenea, a oferit servicii de consultanță pentru mai mult de o mie de întreprinderi din Moldova, pentru a le ajuta să-și îmbunătățească performanța și să crească.

Amintim că unii politicieni spun că CFM este Calea Furată a Moldovei, ținând cont de faptul că această instituție a fost stoarsă de bani de toate puterile de până acum.

loading...

Comments are closed.