Guvernul PAS vrea să legalizeze frontierele ”Transnistriei”? Liderul PNM: ”Sesizăm Procuratura!”

Printr-un proiect de lege care va fi susținut de către Dumitru Alaiba, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, se propune ca în legislația națională a Republicii Moldova să fie introdusă definiția pentru termenul ”Trasnistria”, denumire dată de sovietici regiunii separatiste din Stânga Nistru, teritoriu ocupat de către Federația Rusă și necontrolat de Chișinău până în prezent.

„În sensul prezentei hotărâri, cuvântul „Transnistria” se referă la unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului enumerate în anexa nr. 5 la Legea nr. 764/2001 privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova, municipiul Bender și localitățile Gâsca, Chițcani, Zahorna, Merenești și Cremenciug din raionul Căușeni”, scrie în proiectul publicat pe pagina web a Guvernului, avizul fiind semnat de către Secretarul de stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene.

Chiar dacă termenul “Transnistria” mai există în legislația țării, este important să menționăm că prin noțiunea propusă se face o formă de recunoaștere a frontierelor și a localităților acestei regiuni separatiste, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent.

În context, președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, va sesiza Procuratura Generală, după ce Secretarul de stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene a înaintat premierului un document prin care practic legalizează recunoașterea oficială a termenului “Transnistria”, ceea ce este contrar Constituției Republicii Moldova și instigă la separatism.

Galbur: “În document scrie că termenul “Transnistria” se referă la mun. Bender, localitățile Gâsca, Chițcani, Zahorna, Merenești și Cremenciug din raionul Căușeni. Voi sesiza Procuratura Generală în acest sens. Nu există niciun fel de “Transnistria”, există regiunea separatistă transnistreană sau regiunea transnistreană aflată sub ocupația Federației Ruse”.

Total
0
Shares
Total
0
Share