Actual

Guvernul României a renovat și grădinița din satul Gradiște, raionul Cimișlia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat al ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ana Mardare, a participat, alături de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la ceremonia de inaugurare a grădiniței renovate din satul Gradiște, raionul Cimișlia.

Secretarul de stat, Ana Mardare, a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului, menționând că asemenea proiecte sociale aduc beneficii directe cetățenilor pentru îmbunătățirea condițiilor de trai.

Totodată, Ana Mardare a subliniat că misiunea ministerului este să elaboreze și să promoveze politici de dezvoltare regională, care vin să asigure condiții decente de trai cetățenilor noștri prin modernizarea infrastructurii.

”Avem de muncit, avem dorință și avem sprijinul partenerilor de dezvoltare, care este indispensabil”, a conchis secretarul de stat.

Instituția de învățământ preșcolar a fost renovată prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat de FISM. Valoarea proiectului, susținut financiar de Guvernul României, a fost de aproximativ 800.000 lei, proiectul beneficiind și de o contribuție din partea comunității locale.
La moment, grădinița din satul Gradiște are trei grupe și este frecventată de 54 de copii. În localitate sunt 72 de copii de vârstă preșcolară.

Amintim că România a renovat mai multe grădinițe și școli din țara noastră.

loading...

Comments are closed.