Guvernul și-a desemnat candidatul pentru funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

Liliana Vițu a fost înaintată de Guvern în calitate candidat pentru funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. O hotărâre în acest sens a fost adoptată la ședința cabinetului de miniștri vineri, 19 noiembrie, transmite IPN.

Roman Cazan, secretar general adjunct al Guvernului, a declarat că Liliana Vițu este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării. Deține masterat în studii europene moderne, la Universitatea mitropolitană din Londra. Candidata posedă experiență în jurnalism și o reputație ireproșabilă.

CA este constituit din șapte membri: trei sunt propuși de fracțiunile parlamentare, un membru este înaintat de președinte, unul – de Guvern, iar doi sunt propuși de societatea civilă. Candidaturile înaintate urmează să fie audiate în Parlament, iar plenul decide asupra susținerii sau respingerii candidaților propuși.

În aceeași ședință a Guvernului, Galina Rusu a fost numită secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, începând cu data de 22 noiembrie. Ea este doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, activând circa 20 de ani la Facultatea de Matematică și Informatică a USM, în perioada 2015-2021, fiind și decanul facultății respective.

Total
0
Shares
Total
0
Share