Guvernul susține majorarea numărului de subordonați ai Veronicăi Dragalin

Guvernul PAS susține inițiativa legislativă a unui grup de deputați, prin care se propune modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la aprobarea numărului de personal al Procuraturii Anticorupție, instituție condusă de către Veronica Dragalin.

”Mai exact, se propune majorarea numărului de angajați cu 54 de unități de personal. Avizul generalizat al Guvernului, prin care se susține plenar necesitatea implementării acestei inițiative în contextul reformei justiției și combaterii corupției, a fost prezentat astăzi de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la ședința Cabinetului de miniștri.
Proiectul are drept scop fortificarea și consolidarea capacității Procuraturii Anticorupție, în vederea completării structurii organizatorice și a personalului, urmare a delimitării competențelor dintre Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție. Acest lucru va asigura investigarea mai eficientă și profesionistă a cauzelor de corupție mare și dotarea instituției cu resurse suplimentare.

Astfel, reieșind din volumul de muncă, complexitatea cauzelor, capacitățile organizaționale, umane, de expertiză, financiară s-a propus majorarea numărului efectivului de la 144 – la 198 de persoane.

Fortificarea Procuraturii Anticorupție este unul dintre angajamentele asumate de Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană și derivă din mai multe documente de politici, inclusiv Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025”, scrie în comunicatul Ministerului Justiției.

Total
0
Shares
Total
0
Share