Guvernul va achita salariile asistenților personali din Chișinău, dar banii vor fi scoși din fondurile Primăriei

Guvernul Republicii Moldova va achita salariile asistenților personali din municipiul Chișinău, dar banii vor fi scoși din fondurile Primăriei, a anunțat Dorin Recean.

”Primarul Ceban a tăiat salariile asistenților personali din Chișinău, lăsându-i fără bani și într-o situație foarte gravă, iar persoanele cu dizabilități severe au rămas fără îngrijirea atât de necesară. Este inacceptabil și Guvernul va veni cu o soluție de urgență.

Guvernul a inițiat modificarea cadrului legal cu privire la repartizarea veniturilor către bugetele locale și alocarea transferurilor cu destinație specială, pentru a obliga primăria să aloce banii nemijlocit pentru asistenții personali. Prin modificarea respectivă Guvernul va achita aceste salarii în locul primăriei și va reține ulterior fondurile alocate de la bugetul primăriei.

Asistenții personali nu au timp să aștepte ca Ceban să se oprească din a pune în pericol acest serviciu social important. Oamenii nu trebuie să sufere din cauza incapacității primarului Ceban de a administra primăria și de a aloca banii publici către oamenii care au cea mai mare nevoie”, a declarat premierul.

Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, a subliniat, în cadrul unei emisiuni TV, că toți asistenții personali din țară trebuie să fie tratați egal, iar plata acestora trebuie să provină din fondurile Guvernului.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share