Externe

Hackeri ruși, acuzați că au atacat cibernetic un spital din Germania. O pacientă a murit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorităţile germane au evocat pista rusă după cazul de piraterie informatică dintr-un spital din Düsseldorf, incident care a împiedicat internarea unei paciente, care ulterior a decedat, indică un raport al anchetatorilor făcut public marţi.

Din cauza atacului cibernetic, o femeie în vârstă de 78 de ani, grav bolnavă, a trebuit să fie spitalizată într-un oraş mai îndepărtat, după o amânare de o oră. Parchetul din Koln a deschis o anchetă pentru omucidere involuntară.

Cazul a fost descris drept primul deces cunoscut legat direct de un atac cibernetic vizând un spital.

Într-un raport, anchetatorii au evocat totuşi pista unui grup de hackeri ruşi ce folosesc un malware pentru a cripta datele, în scopul forţării utilizatorului să plătească o răscumpărare.

Programul, cunoscut sub numele ‘DoppelPaymer’, a fost utilizat deja ″în numeroase cazuri de un grup de hackeri care, în opinia mai multor companii de securitate informatică private, acţionau din Rusia″⁣, notează Parchetul din Koln.

Informaţi de poliţie că atacul cibernetic paralizase un spital, piraţii informatici au ″abandonat tentativa lor de şantaj″⁣ şi au transmis parola ce permite decriptarea – ceea ce sugerează, conform procurorilor germani, că atacul viza nu Spitalul Universitar, ci chiar Universitatea din Düsseldorf.

Aceasta primise scrisoarea în care hackerii cereau să fie contactaţi, a priori pentru a negocia o răscumpărare.

În ultimele luni, în Germania au avut loc mai multe atacuri informatice contra unor instituţii de învăţământ superior, în special din oraşele Giessen, Koln şi Bochum.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.