Hackerii au început să atace site-urile autorităților din Elveția, înainte de summit-ul pentru Ucraina

Autoritățile elvețiene au constatat joi, „așa cum se așteptau”, primele atacuri cibernetice legate de organizarea de către această țară alpină a Conferinței de pace în Ucraina în acest weekend, scrie Agerpres.ro

„Ne așteptam la astfel de atacuri, nu există niciun pericol acut în prezent”, a indicat Oficiul federal pentru securitatea cibernetică într-un comunicat, fără a atribui originea atacurilor.

Aceste atacuri de suprasolicitare, cunoscute și sub acronimul englez DDoS (Distributed Denial of Service), „au dus la mici blocaje în intervalul de toleranță definit. Funcționarea unităților vizate nu a fost afectată în mod semnificativ”, a precizat Oficiul.

Cu astfel de atacuri cibernetice, „hackerii vizează să lanseze manevre de perturbare în spațiul cibernetic pentru a-și difuza mesajul politic și a atrage atenția”, adaugă autoritățile elvețiene, care au spus că se așteptau la astfel de tentative.

Zeci de lideri din lumea întreagă se vor reuni sâmbătă și duminică în Elveția cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru un summit conceput ca un „prim pas” pentru a găsi o cale spre pacea în Ucraina, în prezența a aproape 100 de țări și organizații internaționale, dar în absența Rusiei și Chinei.

Obiectivul summitului, solicitat de Kiev, este de a „inspira un viitor proces de pace”, dar rezultatul reuniunii rămâne incert.

Ucraina speră să obțină un sprijin internațional larg pentru stabilirea condițiilor pe care le consideră necesare pentru a se pune capăt războiului.

Total
0
Shares
Total
0
Share