Actualitate

Haine și încălțăminte cu etichete false de brand-uri renumite, vândute la Piața din Bălți. Persoanele implicate riscă amenzi de zeci de mii de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofiţerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații, au deconspirat activitatea ilicită a unor persoane care vindeau articole vestimentare și încălţăminte cu aplicarea etichetelor unor brand-uri renumite, comercializarea cărora este limitată prin lege pe teritoriul ţării.

Acțiunile au fost întreprinse în vederea documentării cazurilor de comercializare a bunurilor pe care sunt aplicate semne identice sau similare cu mărcile de notorietate mondială.

Astfel, polițiștii au documentat mai multe persoane care desfășoară activitate de întreprinzător pe teritoriul Pieței din mun. Bălți, care comercializau ilicit articole vestimentare și încălțăminte de brand. Aceștia sunt suspectați că ar aproviziona piețele din nordul țării cu asemenea marfă.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, ofițerii de investigație au ridicat bunuri în valoare de circa 200 000 de lei, care, urmează a fi expediate organelor abilitate în vederea stabilirii prejudiciului cauzat titularilor de marcă.

Persoanele implicate riscă amendă de la 57 500 la 67 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore.

În acest context, recomandăm cetăţenilor să achiziționeze astfel de mărfuri doar din magazinele autorizate prin lege.

loading...

Comments are closed.