Alte știri

Haiti anunță arestarea unui „suspect-cheie” în asasinarea președintelui: „A intrat în țară cu un avion privat”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jovenel Moise a fost împuşcat mortal, miercuri, la domiciliul său din Port-au-Prince, de un comando format din 26 de columbieni şi doi haitieni cu cetăţenie americană, a anunțat poliția haitiană. Acum, poliția a anunțat că a identificat persoana care a angajat acest comando. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 de ani, de naționalitate haitiană, informează Libertatea.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Este vorba despre o persoană care a intrat în Haiti cu un avion privat, urmărind obiective politice”, a spus Leon Charles, directorul poliţiei naţionale din Haiti, relatează Reuters. Charles Emmanuel Sanon a ajuns în Haiti în luna iunie și era însoţit de mai mulţi cetăţeni columbieni, responsabili de asigurarea securităţii sale.

„Misiunea s-a schimbat apoi. Misiunea a fost arestarea preşedintelui Republicii şi operaţiunea a fost organizată: alte 22 de persoane au intrat apoi în Haiti”, a mai explicat Leon Charles. În urma audierilor celor 18 cetăţeni columbieni arestaţi miercuri, anchetatorii au aflat că Emmanuel Sanon i-a recrutat pe cei 26 de membri ai comandamentului prin serviciile unei companii de securitate venezuelene, cu sediul în Florida.

„Când noi, poliţia, am arestat primele persoane implicate în asasinat, prima persoană pe care a chemat-o unul dintre atacatori a fost Christian Emmanuel Sanon. El, la rândul său, a luat contact cu alte două persoane pe care le considerăm autori intelectuali ai asasinării preşedintelui Jovenel Moïse”, a mai precizat directorul poliției.

Între timp, Pentagonul a transmis că o echipă de experţi din domeniul securităţii şi aplicării legii din Statele Unite a plecat duminică spre Haiti pentru a stabili ce asistenţă poate oferi Washingtonul, după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise. Autorităţile haitiene au declarat că doi americani haitieni se numără printre suspecți.

Citește și: Plângere la Comisia Europeană împotriva noilor reguli de utilizare ale WhatsApp

loading...

Comments are closed.