Alte știri

Hakerii au șters toate informațiile de pe pagina web a unei instituții de stat. Reacția oficială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), informează că, pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției.

Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.

Curtea de Conturi informează că lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil.

În acest context Curtea de Conturi va utiliza, pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, conturile publice de pe rețelele de socializare.

Astfel, comunicatele de presă, anunțurile și altă informație importantă vor fi distribuite pe contul https://www.facebook.com/Curtea.de.Conturi .

Live-urile ședințelor de examinare a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi și sunt disponibile pe https://www.youtube.com/user/CurteadeConturi

Citește și: VIDEO // Infractor deosebit de periculos, reținut în sectorul Ciocana: A propus bani unor fetițe de 10 ani pentru ca să întrețină rapoarte sexuale cu el

loading...

Comments are closed.