Social

Halloween: 10 istorii groaznice întâmplate în ajun de sărbătoarea tuturor sfinților.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ziua tuturor sfinților nu este doar cea mai înspăimântătoare sărbătoare, dar și cea mai comercială sărbătoare. Suntem deprinși să credem că Halloween-ul a venit la noi din SUA, însă rădăcinile acestei tradiții sunt încă din perioada dinaintea lui Hristos. Primele tradiții de a sărbători Halloween-ul au apărut la triburile celtice.

Pentru unii, ziua tuturor sfinților este o sărbătoare veselă, când poți să te maschezi într-un vampir sau într-un alt erou din filmele tale preferate. Dar puțini știu că există persoane care suferă de o fobie a Halloween-ului. Mai mult de atât, aceste persoane au motive întemeiate de a se teme de această zi. Mai joc am cules 10 întâmplări groaznice întâmplate de această zi.

1. În anul 1973, în comitatul Madison, SUA, Gerald Turner a omorât o fetiță în vârstă de 9 ani. După tradiția americană, fetița s-a dus la vecin după bomboane. Atunci când Lisa a intrat în casa lui Turner, acesta a atacat-o și a violat-o după care a omorât-o. Criminalul a primit numele de Halloween Killer.

2. Halloween-ul din anul 1970 a adus la fel câteva cazuri tragice. Mai multe morți stranii a copiilor au cutremurat Statele Unite ale Americii. Astfel 2 copii au murit după supradoză de cocaină. Părinții copiilor au spus că copiii lor au fost după bomboane la vecini. Poliția a presupus că cineva intenționat a dat bomboane otrăvite copiilor.

3. În anul 1974, în statul Texas, Ronald Clark O’Brien și-a omorât propriul fiu. Băiatul a murit după ce tatăl său i-a dat o bomboană ce conținea cianură de potasiu. Cum s-a aflat ulterior, copilul era asigurat pentru o sumă mare, pe care tatăl său ar fi dorit să o primească. Ca să fie înafara bănuielilor, Ronald a oferit tuturor copiiilor săi astfel de bomboane. Dar polițiștii au depistat că nimeni din vecini nu a oferit bomboane de această marcă. Ronald a fost condamnat la moarte în 1975.

4. În 1967, de Halloween în Canada au murit 13 copii. Tuturor li s-au oferit mere otrăvite.

5. În 1990, de Halloween Bryan Jewell în vârstă de 7 ani și William Odom în vîrstă de 15 ani au dorit să-și sparie părinții, cică s-ar fi spânzurat. Copiii s-au cam supraapreciat și s-au spânzurat pe bune.

6. În 2011, Marcelino Pina în vârstă de 17 ani, s-a mascat în stilul sărbătorii și a intrat în casa unui vecin pe care l-a omorât cu bestialitate. Tânărul a fost condamnat la 45 de ani de închisoare.

7. În aceeași noapte a anului 2011, într-o discotecă din Suedia a avut loc un incendiu. 60 de tineri au murit, 190 au ajuns în spital. Autoritățile suedeze au spus că acest incendiu a fost cel mai groaznic din istoria țării.

8. În 2005, deghizându-se într-un pompier, un cunoscut journalist american Piter Brownstein a venit în vizită la o colegă de-a sa. Cu el avea o seringă cu droguri, un cuțit și o camera de filmat. Bărbatul și-a adormit victima, după care a violat-o timp de 13 ore, toate aceste lucruri erau filmate. Tot el a sunat la poliție să anunțe despre fapta sa. După spusele lui, fostul journalist spera că va fi împușcat de către polițiști, dar n-a fost să fie. Brownstein a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

9. Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”. În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane.În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

10. 31 octombrie 2017, Un vehicul a intrat marți după-masă pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan; incidentul s-a soldat cu opt morți și 11 răniți, iar șoferul a fost doborât de gloanțele poliției. Cuvintele șoferului ucigaș după ce a coborât din camionetă sunt „în concordanță” cu ipoteza unui act terorist, a mai spus șeful poliției; el nu a precizat care au fost aceste cuvinte, dar martori oculari au afirmat, potrivit CNN, că bărbatul a strigat „Allahu akbar!”.

loading...

Comments are closed.