Actualitate

HÂNCEȘTI // Locuitorii unui bloc, evacuați de urgență. Care e motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Hâncești a dispus evacuarea de urgenţă a tuturor locatarilor dintr-un bloc avariat, transmite Telegraph.md

În această dimineaţă, primarul mun. Hânceşti, Alexandru Botnari, a dispus evacuarea de urgenţă a locatarilor şi bunurilor din imobilul de pe str. Mihalcea Hâncu 121, în care, săptămâna trecută, în urma ploilor abundente, au apărut fisuri mari în întreaga structură a casei, aceasta fiind în pericol iminent de a se prăbuşi în orice moment.

De săptămâna trecută şi până astăzi, fisurile de pe pereţii portanţi şi de pe tavanele apartamentelor au devenit mai largi şi mai extinse, astfel încât o comisie special creată în cadrul primăriei municipale, care a examinat repetat situaţia, a decis că aflarea locatarilor în interiroul clădirii este extrem de periculoasă, înaintând ca soluţie de moment evacuarea în totalitate a acestora.

Primarul Alexandru Botnari, aflat la faţa locului, a dispus ca locatarii din cele 42 de apartamente să ia măsuri pentru a-şi evacua bunurile şi a se adăposti temporar la rude până autorităţile vor găsi o soluţie.

„Ceea ce se întâmplă astăzi la blocul locativ de pe str. Mihalcea Hâncu 121 reprezintă o situaţie foarte complicată, fisurile devenind de la o zi la alta tot mai mari, casa fiind deplasată cu cca 30 cm, ceea ce reprezintă un mare pericol de prăbuşire. Comisia Situaţii Excepţionale a mun. Hânceşti a luat decizia în cadrul unei şedinţe operative ca cetăţenii, în mod de urgenţă, să se evacueze din clădirea avariată, atât ei, cât şi bunurile lor. Ne vom strădui să le acordăm suportul necesar pentru a-şi evacua bunurile în siguranţă. De asemenea, am înaintat demersurile necesare la Centrul de Verificare şi Expertizare a Construcţiilor, Inspecţia de Stat în Construcţii şi Guvernul R. Moldova pentru a găsi o soluţie optimă şi a ajuta cetăţenii în situaţia dată” – a declarat pentru Info Curier Hâncești, Alexandru Botnari.

Citește și: Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.