Harunjen, piesa din jocul guvernării? Litvinenco a demonstrat un comportament diferit

Momente de confuzie și schimb de replici ciudate au avut loc astăzi între fostul procuror general Eduard Harunjen și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, la ședința Consiliului Superior al Procuraturii, scrie alerta.md

Chiar la începutul ședinței, Harunjen a menționat că ar fi vrut să-l recuze pe ministrul Justiției de la examinarea demersului său, dar nu a făcut-o pentru că speră la „o corectitudine” din partea acestuia.

La rândul său, Litvinenco a avut un comportament diferit de maniera caustică și agresivă, care îl caracterizează când vine vorba despre garnitura lui Plahotniuc. Acesta a făcut unele remarci, cu jumătate de gură, în care s-a referit și la o posibilă revenire a fostului procuror general Zubco, care a plecat din funcție după scandalul „Pădurea Domnească”.

Acesta a continuat, pe un ton mai mult glumeț, când a spus că nu prea înțelege de ce Harunjen ar vrea să revină la „procuratura capturată”.

Anterior, mai multe voci din politic au dat de înțeles că repunerea în funcție a lui Eduard Harunjen ar putea face parte dintr-o strategie a puterii de a scăpa de „problema Stoianoglo”.

Revenirea lui Eduard Harunjen în fotoliul de Procuror General ar putea asigura un posibil confort actualei guvernări.

Total
0
Shares
Total
0
Share