Alte știri

HiSky a obținut certificatul de operator aerian în România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis în 11 decembrie 2020 certificatul de operator aerian (AOC) companiei HiSky Europe. HiSky a obținut certificatul de operator aerian (AOC) cu numărul RO-074 în România vineri, 11 decembrie 2020, și devine astfel cea mai nouă companie aeriană din țara vecină, scrie BoardingPass.ro

De asemenea, HiSky este prima companie din România cartificată Part CAMO după noua legislație intrată în vigoare la finalul lunii septembrie 2020. Procesul de obținere a AOC-ului care-i permite companiei să opereze zboruri comerciale regulate a durat câteva luni. În ciuda acestei așteptări și a crizei cauzată de pandemie, echipa HiSky a fost motivată însă să continue cu acest proiect și în august a adus în flota companiei primul avion, un Airbus A320 înmatriculat YR-SKY. Ulterior, la începutul lunii noiembrie oficialii HiSky au anunțat că vor opera zboruri comerciale regulate de la Iași. Destinațiile către care noua companie aeriană intenționează să zboare de la Iași sunt Dublin (DUB), Frankfurt (FRA) și Londra (STN) însă nu este exclus ca între timp să fi apărut modificări. În perioada ce urmează compania HiSky va pune în vânzare bilete și va anunța oficial rutele pe care le vor opera și când vor debuta zborurile comerciale. Codul ICAO al HiSky este HYS iar callsignul de identificare este Sky Europe.

Amintim ca HiSky a debutat în Republica Moldova, însă, din cauza birocrației și a unor piedici din partea autorităților din țara noastră, a decis să migreze în Moldova, doar că în cea de peste Prut.

loading...

Comments are closed.