Externe

Hollywood-ul obligat să introducă în 50% din filme eroi homosexuali sau lesbiene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alianța homosexualilor și a lesbienelor a publicat un comunicat de presă în care a scris despre reprezentarea comunității LGBT în filme. Organizația s-a arătat tristă din cauza numărului redus de personaje homosexuale în filmele produse în 2017.

Conform aceluiași comunicat, în anul 2016, comunitatea LGBT a fost reprezentată în 18.4% din producții, iar în 2017 în doar 12.8%. Alianța homosexualilor și a lesbienelor a cerut ca studiorile de la Hollywood să rezolve această problemă. În 2021, eroi LGBT ar trebui să fie în 20% din producții, iar în 2024, în 50%.

Succesele înregistrate de către filme precum „Pantera Neagră” sau „Femeia-minune”, nu doar demonstrează că incluziunea acestor personaje este în favoarea subiectului, dar și în favoarea factorului comercial. Personajele homosexuale aduc mai mulți bani.„, se spune în comunicat.

Autorii investigației au evidențiat că 20% din americani cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani și 12 % cu vârsta de 35 până la 51 de ani aparțin comunității LGBT. „Dacă Hollywood-ul dorește ca acești oameni să continuie să cumpere bilete la film, acesta trebuie să creeze istorii care au legătură cu lumea acestora.”

loading...

Comments are closed.