Social

Horoscop 2019! Iată ce vă rezervă astrele în anul Porcului de Pământ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anul 2019 este plin de optimism, entuziasm, dorință de cunoaștere și de autodepășire, de cucerire de noi orizonturi. După multitudinea de retrogradări de anul trecut, simțim că viața revine la ritmul normal. Ne recăpătăm dorința și capacitatea de a face lucruri noi.

Pe de altă parte, ne putem confrunta cu sisteme învechite, instituții ale statului ce par să fie mai degrabă în regres decât în progres. De aici se va naște probabil nevoia de reformă radicală a sistemelor și a marilor instituții, reformă ce ar putea începe însă câțiva ani mai târziu, odată cu conjuncția Saturn–Pluton în Capricorn. În ce direcție va merge acea reformă rămâne de văzut.

Uranus revine la 6 martie 2019 în zodia Taurului, după ce a părăsit-o în noiembrie anul trecut, și îl va tranzita pe parcursul următorilor aproximativ 7 ani. Prin urmare, se poate accentua nevoia de inovație în domeniul resurselor alimentare, dar și în ceea ce privește sistemele financiare. Dacă în ultimii ani am fost martorii distrugerii naturii prin implementarea unor tehnologii de exploatare eficiente dar agresive, poate că acum găsim resursele necesare pentru a folosi tehnologia în sprijinul naturii. Până la urmă, de aici ne extragem resursele de bază. Cu Uranus în Taur am putea conștientiza mai ușor ce mult ne-a costat comoditatea sau presupusa stabilitate materială, bogăția obținută prin distrugerea sistematică a resurselor Pământului.

Din altă perspectivă, ar fi de urmărit evoluția monedelor virtuale, a tehnologiilor care ne permit tranzacții sau gestionarea finanțelor cu un click, dar și a sistemelor de securitate legate de acestea.

Până la 2 decembrie 2019, prezența planetei Jupiter în Săgetător, semnul său de domiciliu, trezește în fiecare dintre noi dorința de aventură, de noutate, nevoia de a ne construi un viitor care să se bazeze pe valorile umanismului, pe valori morale mai înalte precum adevăr și justiție. S-ar putea ca și la nivel global să se pună mai des probleme de etică sau legate de legislația internațională – în special de cea care reglementează schimburile comerciale sau imigrația și frontierele.

Jupiter ne împinge pe toți spre progres prin cunoaștere, prin interacțiunea cu alte culturi, prin credința în principii sănătoase de viață. Este o perioadă a noilor perspective asupra lumii și vieții; o perioadă în care ne-am putea recâștiga încrederea în viitor pornind de la premise noi.

Jupiter este o planetă a expansiunii și, prin urmare, e posibil să fim cu toții mai deschiși și să depășim tot ce ne-ar putea constrânge sau limita. Ne desprindem mai ușor de situații, tipare, persoane și convingeri care se opun progresului. Este o perioadă în care suntem capabili să vedem mai întâi jumătatea plină a paharului, să vedem avantajele unor situații, proiecte etc. Sesizăm mai ușor oportunitățile sau ni le creăm singuri. Înțelegem mai ușor imaginea de ansamblu, lăsând în urmă mentalități meschine și limitatoare.

Sunt avantajați cei care doresc să studieze sau care optează pentru dezvoltare personală; cei care desfășoară activități intelectuale; cei care și-au propus să publice o creație proprie sau cei care lucrează în justiție, în mediul academic sau în cel bisericesc. Activitățile de import-export ar putea prospera, deși climatul financiar general nu este dintre cele mai stabile, cu Uranus în Taur.

Ne interesează călătoriile și pelerinajele, și ne sunt mai utile ca oricând – pot provoca revelații și șocuri culturale. Dar pot apărea probleme, legate de turism sau de libera circulație, care să genereze animozități între diverse state și necesitatea revizuirii unor înțelegeri internaționale – cum ar fi extrădarea, spre exemplu.

Nu ar strica să ne amintim ce teme s-au activat în viața noastră cu 12 ani în urmă, la trecerea anterioară a lui Jupiter prin Săgetător.

În 2019 Jupiter formează un aspect tensionat cu altă planetă aflată în semnul de domiciliu, Neptun (situat în Pești). Careul Jupiter–Neptun este mai puternic resimțit în ianuarie, iunie și septembrie și poate prevesti conflicte și neînțelegeri la nivel de credințe religioase și de instituții bisericești. Am putea avea de-a face cu multiculturalism blocat de credințe religioase, dar și cu conflicte între ceea ce definim ca religie și ceea ce definim ca spiritualitate. În acest sens, ar putea să devină tot mai evident faptul că religiile, ca sisteme, nu (mai) răspund nevoilor spirituale ale omenirii.

S-ar putea să constatăm că anumite învățături teoretice nu sunt aplicate în practică, devenind astfel doar idei scrise sau enunțate frumos, nu lumini călăuzitoare ale spiritului. În acest sens, influența lui Neptun ne-ar putea aduce aminte de faptul că în sistemele nou-create este nevoie să practicăm iubirea necondiționată, compasiunea și acceptarea. S-ar putea spune că avem mai puțină nevoie de ritual și mai multă nevoie de spiritualitate aplicată.

Careul Jupiter–Neptun ar putea însă să indice și o predispoziție generală spre iluzionare și deziluzionare în legătură cu modul în care funcționăm la nivel social; de aici și nevoia de a schimba ceea ce nu ne mai reprezintă la nivel profund. Eastrolog.ro vă reamintește că actualul ciclu Jupiter–Neptun a început în 2009, cu conjuncția celor două planete în Vărsător (semn care reprezintă grupurile, mentalitățile de grup, dar și inovația și cauzele umanitare, internetul, noile tehnologii, mediile sociale online etc).

Mediul online prin care se propagă tot felul de informații – printre care și știrile false – ne-ar putea ajuta să înțelegem în sfârșit că tindem să credem mai degrabă ceea ce ne convine decât adevărul. În 2019 ar fi bine să evităm fanaticii și fanatismul, dar și dogmaticii și dogmatismul. Ne este pusă la încercare abilitatea de a distinge între iluzie și realitate. Se pot naște conflicte interioare generate de diferența dintre realitate și ceea ce percepem ca fiind adevărat. Dar această diferență o putem sesiza numai prin experiență directă, iar aici ne bucurăm de sprijinul lui Saturn din Capricorn.

În 2019 Saturn este în sextil cu Neptun, aspect resimțit mai puternic în perioadele 19 ianuarie – 14 februarie, 3 iunie – 3 iulie, 28 octombrie – 20 noiembrie. Interacțiunea dintre Saturn și Neptun ar putea reduce din confuzia și dezorientarea pe care le generează orice fel de schimbări majore ce au loc atât la nivel social, cât și individual.

Am putea spera la mai multe tratate de pace, la împăcări istorice sau la reconcilieri între mișcările de stânga și cele deschis democratice. Dar pentru a ajunge la ele, probabil că vom trece prin perioade tulburi, prin conflicte și neînțelegeri legate de tratatele internaționale. Ar putea exista discuții contradictorii legate chiar de principiile funcționării și fondării Uniunii Europene. Cu Saturn și Pluton în Capricorn, pregătindu-se de un nou ciclu în 2020, nu dispar înclinațiile unora spre a instaura sisteme totalitare și chiar dictatura.

La 2 decembrie 2019, Jupiter intră în Capricorn – semn de Pământ – ceea ce amplifică tendința de a urmări rezultate clare și concrete. S-ar putea spune că trecem de la vorbe la fapte, dar într-o manieră mai prudentă, mai calculată, poate și mai matură, evocând înțelepciunea trecutului sau a înaintașilor. Începe poate o perioadă de confruntare cu realitatea a celor care au lansat promisiuni fără acoperire, atât în plan personal, cât și social, politic, economic etc.

Spre finalul anului, Jupiter formează un trigon cu Uranus din Taur, ceea ce poate prevesti echilibrări ale sistemelor financiare, oportunități de investiții sau de economisire. Ne bucurăm de succes în împlinirea țelurilor și în consolidarea statutului socio-profesional.

Pe de altă parte, accentuarea semnului Capricorn și conjuncția Saturn–Pluton ar putea însemna și o sporire a puterii instituțiilor statului față de cetățean. Poate însemna și o dezvoltare a sistemului corporatist, care înghite micile afaceri, sau care ne accentuează tendințele consumeriste.

sursa: eAstrolog.ro
Astrolog: Ada Cocoș

loading...

Comments are closed.