Hramul orașului Bălți // Alexandr Petkov, primarul: “Lucrăm în fiecare zi pentru a face orașul mai frumos și mai confortabil”

Pe 22 mai, în Ziua Sfântului Nicolae, este sărbătorit Hramul orașului Bălți. Capitala de nord a Republicii Moldova a împlinit 603 ani de la fondare. Tradițional, evenimentele prilejuite de Ziua orașului au început cu Sfânta Liturghie care a întrunit în Piața Independenței sute de cetățeni de toate vârstele.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, s-a adresat cu un mesaj în care a vorbit despre istoria și prezentul frumosului oraș:

„Orașul nostru este un loc în care trecutul și viitorul se împletesc, unde fiecare colț este plin de amintiri și inspirație. Aici trăiesc cei mai minunați oameni – ei sunt cea mai mare bogăție a noastră. Lucrăm în fiecare zi pentru a face orașul nostru mai frumos și mai confortabil. Cu astfel de oameni minunați, vom da conținut numelui mândru al Capitalei de Nord a Moldovei. Fie ca pacea, dragostea și prosperitatea să domnească în familiile voastre!”.

Petkov a mulțumit numeroșilor oaspeți din țară și de peste hotare, care au ales să fie alături de bălțeni în această zi importantă pentru orașul lor.

Pe parcursul zilei, pe străzile capitalei de nord se desfășoară diverse evenimente pentru mici și mari, care se vor încununa cu un mare concert pe scena mobilă din fața Palatului Municipal de Cultură. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bălți cu suportul liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi.

În municipiul Bălți locuiesc peste 100 000 de oameni. Este un oraș care a îmbinat frumos diversitatea etnică, lingvistică, culturală a țării noastre și o bogată istorie asemuită cu marea istorie a statalității moldovenești.

Total
0
Shares
Total
0
Share