CNSP a anulat Paștele Blajinilor în capitală! Cimitirile din Chișinău vor fi închise pentru public în zilele de 6-8 iunie

Primăria Chișinău informează că sâmbătă, duminică și luni (6,7,8 iunie) va fi interzis accesul publicului pe teritoriile cimitirelor, în legătură cu situația epidemiologică atestată la nivel municipal, transmite Telegraph.md

O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban a declarat că această decizie este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în municipiul Chișinău este în creștere.

În prezent, chiar dacă medicii sunt echipați, iar instituțiile medicale dotate, în cele 5 spitale strategice municipale sunt disponibile doar 191 de locuri.

În acest context, edilul capitalei a venit cu un apel către populație pentru a nu se deplasa la cimitire.

„Dragi cetățeni!

Suntem un popor credincios și în fiecare an mergem la mormintele răposaților și nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel. 

Doar că în acest an întreaga omenire se confruntă cu o situație complicată, la care nu putem să rămânem indiferenți, deoarece ne pasă.

Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paștele Blajinilor, obișnuim să ne întâlnim cu familia și nu trebuie să punem în pericol viața noastră, nici a celor apropiați nouă. 

Este o decizie asumată și niciodată nu este târziu când la mijloc este prețul vieții oamenilor.

Rămânem acasă și este cea mai bună decizie pe care o putem lua“.

Citește și: Ion Ceban cere închiderea cimitirelor din municipiul Chișinău

Total
0
Shares
Total
0
Share