Ministerul Educației își va intensifica colaborarea cu Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului

Studierea drepturilor și responsabilităților copiilor în instituțiile de învățământ, prevenirea bullying-ului în rândul elevilor și al tinerilor, combaterea violenței în școală, asigurarea elevilor și a cadrelor didactice cu tehnică de calcul, recunoașterea diplomei de bacalaureat eliberată absolvenților anului de studii 2019-2020 peste hotarele țări, asigurarea accesului elevilor la serviciile de sanitație în instituțiile de învățământ, au fost discutate ieri, 23 iunie, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, cu Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu, transmite Telegraph.md

Ministrul Igor Șarov a menționat că de-a lungul timpului, colaborarea dintre Avocatul Poporului și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării s-a materializat în acțiuni concrete care au ca scop promovarea, asigurarea și respectarea drepturilor copiilor, pornind de la principiul egalității de șanse pentru toți copiii. „Este cunoscut faptul că în Republica Moldova avem copii extraordinar de buni care ne duc faima țării peste hotarele ei. Însă doar printr-o colaborare strânsă între instituțiile statului, societatea civilă și partenerii de dezvoltare vom reuși să creăm condiții favorabile pentru dezvoltarea copiilor noștri acasă”, a subliniat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a vorbit despre principalele acțiuni întreprinse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ.

Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu a apreciat deciziile luate de minister în contextul pandemiei virusului COVID-19, reiterând disponibilitatea de a susține MECC în studierea drepturilor/ responsabilităților copiilor în instituțiile de învățământ. „În continuare trebuie să vă asigurați că documentele normative elaborate de către minister sunt implementate de către administrațiile instituțiilor de învățământ astfel încât să fie respectat dreptul copiilor la studii, sănătate etc.”, a menționat Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat redeschiderea instituțiilor de educație timpurie și a instituțiilor de învățământ, aspecte legate de dezvoltarea curriculară pe dimensiunea educației copiilor pentru drepturi.

Citește și: MECC va lansa un Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice

Total
0
Shares
 
Total
0
Share