Alte știri

Huawei, gata să dea lovitura: începe dezvoltarea tehnologiei 6G!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Huawei a început cercetarea pentru a șasea generație de rețele, în cadrul laboratoarelor lor din Ottawa, în timp ce majoritatea furnizorilor de telecomunicații abia încearcă să implementeze tehnologia 5G.

Potrivit celor mai recente informații, compania lucrează alături de reprezentanții a 13 universități și instituții de cercetare pentru a dezvolta rețeaua 6G și posibilele sale implementări practice. Detaliile transmise de chinezi arată că tehnologia 6G va fi disponibilă, cel mai probabil, abia în 2020, scriu jurnaliștii de la Yoda.ro

Anterior, au apărut zvonuri potrivit cărora Samsung ar fi făcut teste similare la baza lor de cercetare de la Seul, așadar nu e deloc o surpriză faptul că Huawei vrea să țină pasul și să facă același lucru.

În luna iunie, Nokia, Ericsson și SK Telecom au anunțat încheierea unui parteneriat strategic care are drept scop colaborarea pentru dezvoltarea tehnologiei 6G. Oricum ar fi, aceștia sunt doar primii pași, iar cercetarea se află în stadiu incipient, mai ales că nu există standarde clare pentru 6G în acest moment.

 

loading...

Comments are closed.