Alte știri

Huawei nova 5T. Un mix reușit între design și funcționalitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Huawei nova 5T e unul dintre acele telefoane care se remarcă, înainte de toate, prin design. Apoi descoperi că se descurcă bine și la alte capitole. Eu cel puțin am descoperit în perioada în care l-am folosit. Am fost interesat în mod special de ansamblul foto-video, dar și de încărcarea rapidă.

Huawei nova 5T e un telefon lansat în această toamnă în care compania a reunit mai multe filosofii pe care le-a aplicat în ultimii doi ani. În primul rând e vorba de design. În esență, telefonul e disponibil în trei nuanțe de culoare: negru, albastru (Crush Blue) și violet (Midsummer Purple). Dintre toate, l-am avut pe ultimul și pot spune că-i și cel pe care l-ai vrea.

Această versiune Midsummer Purple are culorii vii și un gradient 3D care, în funcție de cum cade lumina, îți creează senzația de spațiu fără limite în care te-ai putea afunda. Este un efect 3D multi-strat, dar toate acestea pe o suprafață plană. E de înțeles dacă petreci câteva minute bune, prima dată, dând cu degetul să te convingi că ce vezi e real. E o finisare fină cu o textură unică prin care este accentuat contrastul dintre lumini și umbre.

Huawei nova 5T Pe spate mai ai și ansamblul foto-video, unde regăsești patru camere foto după cum urmează: 48 megapixeli f/1.8 cu unghi wide de cuprindere (practic, unghiul clasic de pe telefoane), 16 MP f/2.2 ultrawide pentru pozele acelea în care cuprinzi aproape cât vezi cu privirea în mod obișnuit, 2 MP f/2.4 macro ca să surprinzi ușor detalii și texturi, și un senzor de 2 MP f/2.4 pentru măsurarea adâncimii de câmp. Cel din urmă e important mai ales în modul portret pentru defocalizarea fundalului.

Huawei nova 5T

Sub textura de care am zis mai sus se regăsesc o bateria de 3.750 mAh cu încărcarea foarte rapidă, un procesor Kirin 980 produs de Huawei pe care îl știi probabil de pe telefoane ca Huawei P30 Pro sau Mate 20 Pro, 6 GB memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare.

Pe față regăsești un ecran de 6,26 inci Full HD+, iar în colțul din stânga sus o cameră de selfie de 32 MP f/2. În aplicația camerei foto regăsești și o opțiune pentru videouri și chiar GIF-uri cu realitate augmentată. Practic, identifică fața în imagini și suprapune diverse personaje disponibile în aplicația camerei.

Huawei nova 5T și cele patru camere foto

Huawei nova 5TPromisiunea Huawei e că poți surprinde cu acest telefon cadre impresionante. Dincolo de hardware, compania oferă o multitudine de funcții inteligente în fundal pentru a surprinde amintiri incredibile. Odată ce-ai activat modul AI, cadrele pe care le surprinzi sunt optimizate pentru situația trasă în poză. Totodată, în anumite scenarii de utilizare, primești sugestii care te ajută să folosești modul potrivit de fotografiere. De exemplu, în cazul unui peisaj, se poate dovedi mai utilă camera ultrawide decât cea wide.

Pe lângă modurile preinstalate, ușor accesibile în partea de jos a aplicației pentru cameră, mai există o categorie în care sunt grupate toate celelalte pe care nu le folosești atât de des, dar ți-ar fi utile în anumite cazuri. Aici regăsești, de exemplu, modul pentru panoramă, cel pentru slow-motion, cel pentru time-lapse sau pentru scanarea documentelor fără aplicații suplimentare. Tot aici este și modul Pro, în caz că vrei să controlezi toate setările.

Sursa: playtech.ro

 

 

loading...

Comments are closed.