Alte știri

Huawei susține că a depășit Apple la vânzările de smartphone-uri

Pinterest LinkedIn Tumblr

De când au apărut smartphone-urile, Apple s-a impus imediat pe piața globală și a reținut o cotă de vânzări foarte mare, mai ales în primii ani. Samsung a fost următoarea companie care a început să deranjeze treptat hegemonia companiei din Cupertino, astfel s-a născut și marea rivalitate de pe piața telefoanelor mobile. Însă acest război nu mai este de mult un conflict în doi, fabricanții chinezi având un cuvânt important de spus în ultima vreme.

Oferind telefoane foarte bune din punct de vedere tehnic, la prețuri mult mai mici decât rivalele lor bine împământate deja în competiție, companiile chinezești au câștigat rapid teren și au ajuns să se bată de la egal la egal cu Apple și Samsung. Cea mai nouă dovadă în acest sens este faptul că Huawei, poate cea mai importantă companie IT din China, susține că a depășit Apple în ceea ce privește cota de piață.

Dintr-un raport economic publicat recent de revista The Economic Times reiese că Huawei are vânzări mai multe pe plan mondial decât rivala sa din California

Veștile sunt excelente pentru Huawei, companie care poate fi luată ca o sursă de inspirație de către ceilalți jucători din China care aspiră la o felie mai mare de plăcintă. Chiar dacă s-a tot scris că vânzările de iPhone au scăzut față de nivelurile cu care Apple era obișnuită în trecut, ele sunt așteptate să revină pe un trend ascendent odată cu lansarea lui iPhone 8, despre care specialiștii în economie spun că va readuce compania californiană la gloria de odinioară.

loading...

Write A Comment