Social

I-a donat un rinichi soţului ei la nici 4 luni după nuntă! Cazul i-a impresionat pe medici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Laurenţiu şi Mirela s-au cunoscut acum un an, iar în urmă cu patru luni s-au şi căsătorit. Viaţa i-a pus la mare încercare atunci când tânărul a aflat că suferă de o afecţiune renală severă. Boala a evoluat extrem de repede şi a ajuns la dializă, scrie Stirileprotv.ro.

„Este o boală care la momentul actual nu are o medicaţie de vindecare, ea nu se poate combate”, spune Laurenţiu. Soţia s-a dovedit a fi cea mai potrivită să-i doneze rinichiul: ″În primul rând îi donezi unui om. Ştii că faci un bine şi salvezi o viaţă, asta e pe primul plan. Că este el şi este soţul meu şi că da, ne leagă, şi va fi acolo ceva care ne leagă mereu, asta e partea a doua.”
 
Dr. Andreea Moldovan, medic primar de boli infecţioase: „Mi se pare dovada maximă de altruism şi de iubire, poate contractul pe viaţă de căsătorie mai important decât orice altceva”
Din păcate pentru pacienţi, statul roman nu decontează intervenţiile de transplant realizate în sistem privat, deşi pacienţii plătesc asigurări de sănătate. Fundaţia spitalului braşovean suporta, din donaţii, o parte din costuri. La rândul lor, familiile bolnavilor fac campanii de strângere de fonduri prin reţelele de socializare.
loading...

Comments are closed.