Ian Borg, președintele OSCE, va efectua o vizită în Moldova pentru a discuta cu oficialii moldoveni și cu separatiștii de la Tiraspol

Ian Borg, președintele OSCE
 

Președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul afacerilor externe, al afacerilor europene și comerțului al Republicii Malta, Ian Borg, va efectua o vizită în Republica Moldova pe data de 12 aprilie pentru discuții cu oficiali moldoveni de nivel înalt și cu separatiștii de la Tiraspol.

În timpul primei sale vizite în Republica Moldova în calitate de președinte în exercițiu al OSCE, Borg se va concentra asupra activității OSCE în Moldova și asupra avansării procesului de reglementare transnistreană. De asemenea, el va discuta despre provocările cu care se confruntă țara în contextul războiului în curs de desfășurare împotriva Ucrainei.

La Chișinău, Președintele OSCE Borg va avea întrevederi cu președintele Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

La Bender, el se va întâlni cu separatistul Vadim Krasnoselski și cu separatistul negociator-șef Vitali Ignatiev.

De asemenea, președintele în exercițiu Borg va avea o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pe dimensiunea de gen, Liliana Palihovici.

Pe 12 aprilie, președintele în exercițiu al OSCE Borg va susține o conferință de presă cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, la ora 09:40, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, jurnaliștii sunt invitați să participe la un briefing de presă cu președintele în exercițiu Borg la ora 18:50 în incinta Sălii Delegațiilor a Aeroportului Internațional Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share