Economic

Iată când va primi Moldova prima tranșă din asistența macro-financiară din partea UE. Declarația Premierului Pavel Filip

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unui interviu acordat portalului de știri Tribuna, Premierul Pavel Filip s-a referit la prima tranșă din asistența macro-financiară din partea Uniunii Europene. Când va primi Moldova prima tranșă din asistența macro-financiară din partea UE? Iată ce răspunde șeful Guvernului de la Chișinău.

Suntem încrezători că prima tranșă din asistența macrofinanciară în mărime de 30 milioane de euro va fi aprobată în perioada apropiată. Reacțiile pe care le primim sunt unele pozitive şi acest fapt ne bucură. La moment, UE evaluează informaţiile prezentate de autorităţile noastre privind îndeplinirea condiţionalităţilor pentru această primă tranşă. Toate deciziile necesare au fost aprobate, ne rămân doar câteva măsuri tehnice de implementare”, a declarat Pavel Filip.

Mai mult, prin schimbările pe care le-a făcut cabinetul de miniștri și prin rolul decisiv pe care l-a acordat Ministerului de Finanțe în coordonarea asistenţei externe, Guvernul Filip s-a asigurat că banii vor fi mai bine cheltuiți, că vor produce mai mult impact în economie. Așa se poate nu doar menține creșterea economică de 4,5% de anul trecut, dar se poate de avansat și mai mult, de adus beneficii fiecărui cetățean.

„Eu spun că Guvernul a muncit cu seriozitate pentru a îndeplini condiționalitățile pe care le-am stabilit în comun cu partenerii europeni. Putem discuta cu proiectele în față și putem lua fiecare punct în parte, pentru că am impus o anumită disciplină și un anumit nivel de performanță la nivelul Cabinetului. Așa cum știți, mie îmi plac termenele clare și obiectivele precise, nu disputele politice, așa că am salutat atunci când am avut cele 28 reforme, care se referă la guvernarea sectorului public, la lupta împotriva corupției și a spălării banilor, la sectorul energetic, mediul de afaceri sau sectorul financiar. Știu că tot timpul avem „prieteni” la Chișinău care ne creează greutăți la Bruxelles, uitând că ei nu fac rău PDM-ului sau Guvernului, ci țării și cetățenilor. Dar, ca de fiecare dată, suntem gata să ne întâlnim cu toți cei interesați de Moldova și să explicăm ce am făcut și care este foaia de parcurs pentru următoarele luni”, a mai spus Pavel Filip.

Citiți interviul integral pe Tribuna.md

loading...

Comments are closed.