Alte știri

Iată candidații care luptă pentru postul de Director „Teleradio Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei candidaţi luptă pentru şefia „Teleradio Moldova”, iar examinarea dosarelor depuse pentru ocuparea funcției a avut loc marți cu ușile închise, scrie Cotidianul.md

Consiliul de Supraveghere (CS) al „Teleradio Moldova” a votat cu șapte voturi pro și unul împotrivă, în cadrul ședinței din 5 noiembrie, pentru ca această chestiune de pe ordinea de zi să fie examinată în lipsa presei.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În concurs s-au înscris actuala președintă a companiei Teleradio-Moldova, Olga Bordeianu, jurnalistul și politicianul Ion Terguță și angajata TRM Cornelia Stefoglu. CS a decis ca toți trei să fie admiși în concurs, care va avea loc pe 14 noiembrie 2019.

Nicolae Spătaru și-a argumentat decizia de a examina această chestiune de pe ordinea de zi în lipsa presei, afirmând că „orice decizie am lua noi aici, ar fi bine ca aceasta să apară mai întâi pe portalul nostru și pe urmă preluată ca știre”. El a adăugat că în ședință s-ar putea să fie discutate și date cu caracter personal ale candidaților, de aceea e mai bine ca presa să nu fie prezentă.

Membra CS Violeta Cojocaru a explicat că, după ședință, vor fi publicate dosarele candidaților, cu hașurarea datelor personale.

În replică, membra CS Larisa Călugăru, a afirmat că „în ședințe publice noi nu vorbim despre date personale”, dar argumentul ei nu a fost luat în calcul.

loading...

Comments are closed.