Social

Iată ce pedeapsă a primit jurnalistul Vadim Ungureanu pentru instalarea monumentului „Năstase face pipi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalistul Vadim Ungureanu, cel care a instalat la kilometrul „zero” din Chișinău, monumentul „Năstase face pipi” și ulterior reținut de poliție, cu câteva clipe în urmă și-a aflat pedeapsa.

Ungureanu a fost găsit vinovat în încălcarea articolului 354 a Codului Contravențional, adică acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, alte acţiuni similare ce încalcă normele morale, tulbură ordinea publică şi liniştea persoanei fizice. Jurnalistul va fi nevoie să lucreze 30 de ore în folosul comunității.

Vadim Ungureanu a comentat decizia instanței ca fiind o manifestare a justiției captive a lui Plahotniuc care interzice oamenilor să protesteze liber. „Nici nu mai poți să protestezi pentru că imediat te amendează„, a spus jurnalistul.

Amintim că astăzi, jurnalistul Vadim Ungureanu a instalat în centrul Chișinăului un monument care îl reprezintă pe candidatul din partea Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al capitalei cum își face nevoile fiziologice. Monumentul „Năstase care face pipi”, se aseamănă foarte mult cu „Manneken Pis”, instalat în Bruxelles.

La un moment dat după instalarea monumentului, la fața locului a apărut poliția care l-a reținut pe Ungureanu pentru huliganism, o încălcare a codului contravențional pentru că ar reprezenta un candidat electoral. La rândul său, activistul a declarat că măsura efectuată de polițiști este una ilegală, iar poliția devine o bâtă a guvernării împotriva simplilor cetățeni: „Mafia lui Plahotniuc îl apără pe Andrei Năstase de protestele simplilor cetățeni„, a spus Vadim Ungureanu.

loading...

Comments are closed.