Actualitate

Ieri a avut loc totalizarea bilanțului Programului suedez privind reforma Poliției

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 14 aprilie curent, a avut loc totalizarea bilanțului Programului suedez privind reforma Poliției. Evenimentul a avut loc în format online, iar în cadrul lui au participat: Șeful adjunct al IGP Marin Maxian, Excelența Sa Ambasadoar Anna Lyberg, omologi din Regatul Suediei, parteneri de dezvoltare și reprezentanți ai societății civile.

Programul, finanțat de Poliția Suedeză și a partenerilor de dezvoltare de la Ambasada Regatului Suediei în Republica Moldova, are o contribuție semnificativă la dezvoltarea Poliției și anume: a fost fundamentat și instituționalizat conceptul de activitate polițienească comunitară; a fost dezvoltat conceptul de tactici de bază, de asemenea s-a promovat o politică gender echitabilă, atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Obiectivele specifice ale Programului au adus un progres semnificativ în următoarele domenii:

  • Identificarea problemelor cu care se confruntă comunitatea;
  • Analiza cauzelor și efectelor problemelor;
  • Identificarea soluțiilor și implicarea comunității în soluționarea acestor probleme;
  • Descentralizarea procesului decizional;
  • Comunicarea în diverse situații cu cetățenii;
  • Managementul situațiilor de criză;
  • Managementul riscurilor coraborat la procesul decizional.

,,În ciuda provocărilor pe care le-am întâlnit și restricțiilor COVID-19, toate obiectivele stabilite în cadrul Proiectului suedez au fost atinse, astfel, exprim aprecieri maxime față de proiectul pe care l-am implementat în comun până în prezent și subliniez faptul că noi împreună promovăm schimbarea, iar schimbările promovate fac ca cetățenii noștri să se simtă în siguranță la ei acasa”, a spus șeful adjunct al IGP, Marin Maxian.

loading...

Comments are closed.