Alte știri

IGC și Ambasada SUA în RM au semnat un Memorandum de Înțelegere privind domeniul de pază instituțională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 6 mai 2020, a avut loc întrevederea colonelului Ștefan Pavlov, Comandantul general al Inspectoratului General de Carabinieri cu dl Kurt Finley, ofițer de securitate regională al Ambasadei SUA în Republica Moldova, transmite Telegraph.md

La eveniment au fost prezenți: Martin McDowell, locțiitorul Ambasadorului SUA în R.Moldova și Ianuș Erhan, Secretar General de Stat al Ministerului Afacerilor Interne.

Obiectivul întrevederii l-a constituit diversificarea activităţilor bilaterale de cooperare și fortificarea eforturilor comune pe domeniul pazei instituționale. În acest sens, a fot semnat Memorandumul de Înțelegere între IGC și Ambasada SUA în RM privind paza instituțională.

Totodată, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a venit cu o donație, oferind Inspectoratului General de Carabinieri o tablă interactivă și un laptop, ce vor fi utilizate în procesul de management operațional și planificarea activităților la nivel strategic și operațional.

În cadrul dialogului, colonelul Ștefan Pavlov, a menționat că Ambasada SUA la Chişinău reprezintă un partener important pentru Inspectoratul General de Carabinieri, cu suportul căruia se va contribui la dezvoltarea capabilităţilor profesionale ale carabinierilor, în contextul reformei instituționale și procesului de profesionalizare a efectivului.

Menționăm că, preluarea bunelor practici a țărilor cu experiență avansată în domeniul de competență va contribui considerabil la realizarea obiectivului principal al reformei instituţionale care se derulează în prezent, şi anume, transformarea Carabinierilor într-o structură polițienească profesionistă cu statut militar, modernă, eficientă, transparentă, capabilă să realizeze serviciul public de calitate în beneficiul comunităţii.

Citește și: ULTIMA ORĂ // 113 cazuri noi de COVID-19, înregistrate astăzi în Moldova

loading...

Comments are closed.