Alte știri

Igiena în școli, subiect de discuție dintre MECC și reprezentanții societății civile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a avut astăzi, 19 mai, o întrevedere cu directorul executiv Amnesty International Moldova Veaceslav Tofan și coordonatorul de proiect Amnesty International Moldova Iulia Nazaria.

În cadrul întrevederii, a fost pus în discuție subiectul asigurării condițiilor de igienă și sanitație și renovării blocurilor sanitare în interiorul instituțiilor de învățământ din țară și identificarea soluțiilor pentru remedierea indicatorilor existenți.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a subliniat că sanitația în instituțiile de învățământ este în continuare o prioritate și este necesară solidarizarea eforturilor administrațiilor publice locale și centrale pentru eradicarea acestei probleme cu impact asupra sănătății elevilor.

În acest context, reprezentanții Amnesty International Moldova au informat că organizația a demarat campania „Dreptul la igienă în școli” care are scopul de a sensibiliza opinia publică privind drepturile copiilor la o igienă decentă în școli.

Totodată, ministrul Lilia Pogolșa a menționat că este salutabilă implicarea societății civile prin inițiative care vin să susțină îmbunătățirea calității și condițiilor în școli pentru elevi și cadre didactice.

Campania „Dreptul la igienă în școli” a fost lansată la 20 aprilie curent, una dintre acțiunile de bază fiind dialogul cu autoritățile în vederea identificării în comun a soluțiilor necesare.

loading...

Comments are closed.