IGM lansează serviciul E-filing pentru investitorii străini

Începând cu 28 aprilie, persoanele juridice cu investiții străine, înregistrate în Republica Moldova, și persoanele cu funcție de conducere pot să depună on-line cererea de prelungire a dreptului de ședere provizorie pe teritoriul Republicii Moldova.
Depunerea dosarului electronic se poate face pe site-ul e-migrare.gov.md al Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care permite încărcarea, notificarea sau comunicarea actelor necesare, utilizând semnătura electronică.

Platforma E-filing va facilita interacțiunea digitală cu potențialii investitori străini, prin servicii rapide, accesibile la distanță furnizate de Inspectoratul General pentru Migrație. Astfel, vor fi suplinite premisele favorabile pentru creșterea economică, valorificarea potențialului turistic și cultural al țării noastre.

Aici, beneficiarii solicitanți vor găsi informații despre:

1. Condițiile clare pentru accesarea serviciului on-line;
2. Cadrul juridic care reglementează modul de funcționare a serviciului;
3. Condițiile de documentare a investitorilor străini pe teritoriul Republicii Moldova;
4. Actele necesare pentru a solicita serviciul.

Lansarea serviciului E-filing a fost posibilă ca urmare a recentelor modificări ale Legii 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, promovate de Ministerul Afacerilor Interne cu scopul de a creea condiții mai prietenoase pentru potențialii investitori străini titulari din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, Canada și din statele părți ale Acordului Schengen, încurajându-i să dezvolte afaceri sigure în Republica Moldova.

Amintim că transformarea digitală a serviciilor publice se regăsește printre cele trei priorități trasate de MAI pentru anul 2023. Iar lansarea serviciului E-filing de către Inspectoratul General pentru Migrație reprezintă un pas esențial în dezvoltarea infrastructurii digitale a MAI și un serviciu așteptat de investitorii străini din țara noastră.

Proiectele TIC propuse spre implementare pe parcursul anului 2023 au la bază Programul de consolidare a încrederii și siguranței societății prin formare, integritate și digitalizare a sistemului afacerilor interne pentru anii 2022-2025. În cadrul planului TIC, sunt incluse o varietate de proiecte, care au drept scop îmbunătățirea infrastructurii digitale a MAI.

Total
0
Shares
Total
0
Share