Igor Boțan despre Planul de federalizare: Plahotniuc a refuzat să semneze documentul propus de Kozak!

Igor Boțan despre Planul de federalizare, Plahotniuc a refuzat să semneze documentul propus de Kozak, dodon putin, rusia moldova, pdm pavel filip, kozak plahotniuc, moldova transnistria federalizare, maia sandu kozak 

Din nou aflat într-o vizită la Chișinău pentru a avea întrevederi cu Dodon și Maia Sandu, vicepremierul rus Dmitri Kozak a declarat azi că Plahotniuc ar fi venit cu oferta de federalizare a Republicii Moldova. Pe de altă parte, analistul politic Igor Boțan afirmă că din înregistrările video este limpede că rușii au venit ideea federalizării, iar liderul democrat a fost cel care a refuzat să semneze documentul.

De acolo și au început atacurile dure ale Moscovei la adresa lui Plahotniuc și în consecință formarea alianței PSRM-ACUM în scopul înlăturării PDM de la guvernare.

“Eu nu cred că trebuie să omitem ceea ce spune dl Kozak, că a avut o propunere din partea dlui Vlad Plahotniuc, pentru că filmulețul pe care dl Plahotniuc l-a făcut public arată că discuția privind federalizarea Republicii Moldova a avut un așa-zis follow up la acea întâlnire cu dl Dodon. Deci, lucrurile au fost discutate în avans, iar ceea ce nu a dorit dl Vlad Plahotniuc este să semneze acel document și să lase urme. Cred că de aici se trag toate problemele și modalitatea în care dl Plahotniuc pentru prima dată a fost el însuși luat prin surprindere de manevra pe care a fost nevoit s-o realizeze dl Dodon. Deci așa s-a terminat deocamdată această istorie, acum să vedem uneltirile care, cel mai probabil, vor avea loc – și acest lucru îl vedem – prin acest război propagandistic pe care mediaholdingul dlui Plahotniuc l-a deschis împotriva Guvernului Maiei Sandu”, a declarat Igor Boțan pentru Europa Liberă.

Mai jos revedeți discuțiile dintre Plahotniuc și Dodon despre Planul de federalizare, în caz că PDM ar fi acceptat să facă alianță cu PSRM… Amintim că Dodon, Năstase și Maia Sandu au bătat palma pe 8 iunie, fiind ghidați de același Kozak.

Total
0
Shares
Total
0
Share