Politic

Igor Boțan, la TV8: Democraţii nu vor pierde puterea! S-au pregătit minuțios de campania electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova nu va pierde puterea, pentru că s-a pregătit minuțios de campania electorală. Este opinia analistului politic Igor Boţan, exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8, scrie Mesaj.md. 

“Ceea ce a făcut PD în 2018 a fost o terapie de șoc social, prin majorarea salariilor, micșorarea impozitelor”, a spus Boţan.
 
Solidar cu analistul de la TV8 este și directorul executiv al Institutului de Inițiative Strategice, Vlad Kulminski. ”Recent, întrebam un coleg ce fel de politică încearcă să construiască PD. Răspunsul – „un stat social cu elemente de liberalism”. Aici a fost pus în joc totul, tot ce i-ar putea ajuta să păstreze puterea. … PD nu poate să își permită să piardă puterea”, a spus Kulminski.
 

În continuare, cei doi experți au vorbit despre tacticile folosite în campanie de către PDM. ”Democraților le este convenabil să-și scoată în evidență gospodării, care gestionează bine primăriile din teritorii. Strategia PD a fost stabilită demult, astfel încât să nu le permită socialiștilor să obțină majoritatea și astfel încât să se plaseze în alegeri pe al doilea loc, devansând blocul ACUM”, a spus Igor Boțan.

Amintim că alegerile vor avea loc pe data de 24 februarie. Jumate de parlament va fi ales pe liste de partid, iar restul deputaților vor fi aleși prin vor direct de cetățeni. Acesta reprezentând sistemul electoral mixt, un sistem folosit de Germania și alte state europene.

loading...

Comments are closed.