Politic

Igor Dodon a anunțat cine ar putea fi următorul Prim-ministru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, că invită mâine, 13 noiembrie 2019, începând cu ora 10:00, la discuții deputații din toate fracțiunile parlamentare pentru a decide dacă este majoritate parlamentară, dar și pentru a fi identifica un potențial candidat la funcția de prim-ministru.

„Invit fracțiunile mâine la discuții pentru a depăși actuala criză politică. Dacă acest dialog nu va fi cu succes, îmi asum, ca președinte, responsabilitatea de a face totul pentru a evita alegerile anticipate.

Voi avea grijă că următorul Guvern să fie eficient. Un guvern care va promova o politică externă. Voi insista să aibă miniștri care cunosc realitățile Republicii Moldovei și a cetățenilor”, a declarat Igor Dodon.

Astfel, fracțiunile parlamentare sunt așteptate în următoarea ordine:

Ora 10:00 – Fracțiunea PSRM.

Ora 11:00 – Blocul ACUM.

Ora 12:00 – Partidul Democrat.

Ora 13:00 – Fracțiunea Șor.

„Voi face ceea ce așteaptă oamenii de la președintele ales de ei prin vot direct. Voi avea grijă ca viitorul guvern să fie unul cu adevărat eficient și să vină imediat cu rezultate bune pentru cetățeni, să facă o reformă reală a justiției, fără eșecurile de pînă acum, un guvern care va promova o politică externă echilibrată, va respecta toate angajamentele asumate, implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, parteneriatul strategic cu Rusia, SUA și cu vecinii. Voi insista ca următorul Guvern să aibă în componența sa miniștri care cunosc realitățile din Moldova și problemele cetățenilor.

Dacă cineva crede că va încerca să prelungească aceasta criză, se înșală. Nu este în interesul cetățenilor și al țării să prelungim prea mult acest moment de instabilitate, cu riscuri majore pentru cetățeni, pentru economie și reforme.

Iată de ce, deja mîine dimineață voi invita la consultări fracțiunile parlamentare pentru a vedea ce soluții au și pentru a le comunica propunerile mele de depășire rapidă a crizei.

Voi sprijini cu toată fermitatea viitorul Guvern în reformele pe care le va face și voi veghea ca activitatea lui să fie una cu adevărat în interesul cetățenilor, conform Constituției și fără derapaje antidemocratice”, a declarat Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.