Alte știri

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, transmite Telegraph.md

„L-am salutat pe înaltul oaspete în țara noastră, menționând că vizita ministrului Péter Szijjártó, are o importanţă deosebită, constituind un semnal al disponibilității și angajamentului comun de consolidare a relației privilegiate dintre țările noastre.

Am exprimat gratitudine oficialului maghiar pentru ajutorul umanitar valoros acordat țării noastre de Guvernul Ungariei în lupta cu pandemia. În context, am subliniat că apreciem menţinerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistenţă a Ungariei.

Am declarat că ne bucură evoluţiile pozitive în relaţia noastră bilaterală, precum şi interesul constant al cercurilor de afaceri şi al investitorilor maghiari faţă de Republica Moldova. Am pledat pentru dinamizarea schimburilor comerciale în vederea valorificării potențialului existent. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 13 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,42% în comerțul total al țării noastre.

De asemenea, mi-am exprimat satisfacția pentru relația bună stabilită între statele noastre la nivel de Parteneriat Strategic, ilustrată de o agendă intensă a întrevederilor la nivel înalt, inclusiv de o frecvență deosebită a dialogului politico-diplomatic bilateral din anul curent.

Pe finalul întrevederii, pentru contribuția substanțială la dezvoltarea relațiilor de cooperare între Moldova și Ungaria, i-am înmânat domnului Péter Szijjártó înalta distincție de stat – Ordinul de Onoare.”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Igor Dodon a explicat de ce anticipatele nu pot avea loc mai devreme de mai 2021

 

loading...

Comments are closed.